Асорті з огірків і кабачків на зиму — рецепт з фото

Якщо ви любите різноманітні заготовки, то асорті на зиму з огірків і кабачків — відмінна ідея. Така консервація завжди доречна на столі. З однієї банки можна дістати два виду заготівлі. Крім того, асорті може включати в себе безліч овочів, поєднаних між собою. Але я в цей раз вирішила обійтися лише огірками і кабачками.Цей рецепт асорті на зиму розрахований на трилітрову банку. Кількість овочів приблизно рівна. Але можна, наприклад, кабачки покласти зверху в невеликій кількості, якщо не дістає огірків.

Щоб заготовка вийшла якісною, необхідна триразова заливання окропом. Завдяки цьому овочі ретельно прогріються і кришки не роздуються, а розсіл не помутніє. Після того, як асорті з овочів на зиму буде готове, варто укутати банку і дати їй добряче охолонути в перевернутому вигляді. Отже, приступимо до приготування.


Категорія: заготовки на зиму.

Спосіб приготування: консервація.

Час приготування:2 години.

Інгредієнти на 3 л банку:

  • огірки
  • кабачки
  • кріп парасольку
  • лист хрону
  • запашний перець горошок — 3-4 шт.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • часник — 2-3 зубчики.

для маринаду:

  • сіль — 3,5 ст. ложки
  • цукор — 3 ст. ложки
  • оцет 9% — 80 мл

Рецепт приготування

  1. Огірки потрібно заздалегідь замочити в холодній воді і дати їм постояти близько двох годин. Трилітрові Банки ретельно помити з содою. Можна їх не стерилізувати. Кришки прокип’ятити.
    У банку на дно укладаємо парасольку кропу, листя хрону, розрізаний часник, лавровий лист і запашний перець.
  2. Далі укладаємо щільно огірки. Вони повинні бути приблизно однакового розміру без дефектів. Кількість огірків — половина банки.
  3. Кабачки розрізаємо на гуртки або на половинки, в залежності від розміру плоду. Укладаємо зверху огірків теж щільно.
  4. Заливаємо вміст банки киплячій чистою водою. Накриваємо жерстяної кришкою і тримаємо близько 40 хвилин, щоб овочі добре прогрілися.
  5. Потім зливаємо воду і знову її кип’ятимо. Заливаємо повторно і тримаємо близько 20 хвилин. На третій раз ми вже будемо готувати маринад. Тому виливаємо воду в каструлю і додаємо необхідні інгредієнти.
  6. Доводимо до кипіння воду з цукром і сіллю.
  7. А тим часом прямо в банку наливаємо оцет.
  8. Заливаємо вміст банки киплячим розсолом в третій раз і одразу закатуємо кришкою.
    Перевертаємо банку і закутуємо. Тримаємо до повного охолодження. Кабачки і огірки на зиму асорті готові.
  9. Зберігати овочеве асорті на зиму необхідно в прохолодному місці.

Ссылка на основную публикацию