Чорноморські маленькі креветки (рачки) — рецепт

У моїй родині дуже люблять креветок. Це можуть бути великі і маленькі, океанічні і морські, свежемороженные, або варено-морожені. Але самі мої улюблені креветки — це чорноморські маленькі креветки, які були виловлені буквально вранці. Цих крихт ще називають морськими рачками, за розміром вони є найменшими з сімейства креветок. До речі на розмір впливає середовище, в якому живуть креветки, чим тепліша вода, тим вони більше.


Категорія: морепродукти.

Спосіб приготування: варка.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність цієї смачної закуски: 70 ккал на 100 р.

Інгредієнти:

  • креветки (рачки) свіжі — 200 г
  • лимон за смаком
  • пучок кропу
  • морська сіль — 1,5 ст. л.
  • вода — 1-1,5 л.

Приготування

  1. Таких креветок можна придбати на ринку в містах, де поблизу є море або лиман, а можна і самим наловити з допомогою сачка. Головне, купуючи креветки, подивіться на їх вигляд, вони можуть ще ворушитися (це говорить про свіжості), не повинно бути неприємного запаху.
  2. Наберіть в глибокий сотейник або каструлю води, поставте її на плиту. Доведіть воду до кипіння, насипте морської солі.
  3. Висипати всі креветки в сотейник, після того, як вода закипіла.
  4. Кинути пучок кропу до креветок, все перемішати ложкою і варити приблизно 3-5 хвилин.
  5. До речі, скручена креветка — це ще одна ознака, яка говорить про свіжості цього морепродукту. Якщо вона після варіння не скрутилася — це підтвердження того, що вона пролежала тривалий час у теплій середовищі, до того, як її приготували.
  6. Після того, як зварилися креветки, потрібно злити воду, накрити кришкою і дати їм настоятися 20-30 хвилин.
  7. Подавайте креветки-рачки з лимоном, лимон видавіть сік лимона зверху на креветки. І звичайно, охолодіть попередньо пиво, якщо це буде пивна вечірка. Приємного вечора вам!
  8. На замітку:
    • У нас є спеціальна стаття — як варити креветки. Скористайтеся наведеними там рекомендаціями.
    • Хочеться відзначити, що креветки багаті на білок, а білок є фактично, шведським столом для нашої ферментної системи і всього організму. Також вживаючи, креветки, людина безліч корисних мікроелементів, які борються з нашої депресією і втомою, а також, існує думка, що вони продовжують наше життя. Не випадково, японці ставляться до довгожителів, а вони ж, постійно вживають у їжу морепродукти.
    • По калорійності креветки дуже підходять для людей, які стежать за своєю фігурою. За правилами здорового та правильного харчування, цей вид морепродуктів є найбільш корисним. Позитивний вплив креветки впливають на стан нашої шкіри і волосся, і зору.
Ссылка на основную публикацию