Готуємо варення в мультиварці з абрикосів

Варення люблять всі. Ну або майже все. Але тільки є. Тих же, хто любить варення, власне варити, — набагато менше. Пов’язано це з кількома факторами:

1. Варення зазвичай робиться в самий жаркий час року, коли в квартирі дихати і так нічим, а тут ще й піч буде нагрівати приміщення кілька годин поспіль.

2. Варіння варення — процес не автономний! Не можна просто скласти в каструльку, запалити вогонь і піти — варення вимагає обов’язкового вашої присутності!

3. Приготування варення вимагає певного вміння і досвіду, щоб уникнути таких неприємностей з ним, як пригорання, непривабливий зовнішній вигляд і врешті-решт — «вибухів» банок з варенням, поставленим на зберігання.

Уникнути більшості цих проблем допомагає приготування варення в мультиварці, де процес максимально автоматизований і практично від людини не залежить. Єдине, чого не вміє мультиварка — це заважати варення, тому доведеться все-таки це робити самостійно.

Варення в мультиварці — рецепт

Отже, щоб приготувати абрикосове варення в мультиварці, необхідно:

— 600г стиглих абрикос

— 300г цукру

— сік половини лимона.

Абрикоси помити, очистити від кісточок, скласти в чашу мультиварки Supra mcs-4501

Засипати їх цукром, додати лимонний сік і поставити режим «Випічка» на годину, не забуваючи періодично розмішувати.

У підготовлені банки, які потрібно заздалегідь простерилізувати в мультиварці, насипати трохи подрібнених абрикосових кісточок, розлити варення, закатати і утеплити банки (в перевернутому вигляді).

Варення виходить досить гарним, особливо якщо при видаленні кісточки фрукти не розвалилися, а залишилися цілими половинками.

Наведений рецепт є лише приблизними, так як збираючись готувати варення в мультиварці, потрібно враховувати її обсяг і закладати не більш 25% від нього. Що, можливо, не зовсім зручно, проте інакше варення буде постійно «тікати».

Автор рецепта для мультиварки: Резніченко Марина

Ссылка на основную публикацию