Густий турецький суп з сочевиці «Мерджимек чорбасы»

Турецька кухня, безумовно, одна з найбільш своєрідних і в теж час простих кухонь світу. Як і у всіх азіатських кухнях, в турецькій спостерігається безліч солодощів.

Але окреме місце займають турецькі супи зі складно вимовними назвами. Приміром, «Шехриели ешиль мерджимек чорбасы»- це чудовий суп із зеленої сочевиці з вермішеллю.

А сьогодні ми пропонуємо варіації на тему супу «Мерджимек чорбасы». В оригіналі він готується з червоної сочевиці, але ми пропонуємо додати ще й сочевицю Пардина.

Червона сочевиця чудово розварюється, а Пардина зі своїм високим вмістом клітковини нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту.

Цей суп за своїм живильним властивостям цілком може замінити м’ясні страви. Тому ми настійно рекомендуємо, крім усього іншого, в меню чоловічого столу.

Приступимо:

Турецький суп із сочевиці — рецепт

Інгредієнти:

Червона сочевиця — 1 мультистакан.

Сочевиця Пардина — 1 мультистакан.

Рослинне масло — 1 стіл. ложка.

Цибуля — 1 головка.

Борошно — 1 стіл. ложка.

Томати — 3 шт.

Куркума — 1 чайна ложка.

Паприка мелена — 1 чайна ложка.

Вода — 1 літр.

Петрушка — декілька стебел.

Сіль і перець за смаком.

Приготування:

Для початку приготування густого турецького супу необхідно ретельно промити сочевицю. Промиваємо обов’язково кілька разів до тих пір, поки вода не стане чистою.

Потім по черзі відправляємо сочевицю в чашу мультиварки, заливаємо гарячою водою і встановлюємо режим СУП на 1,5 години. Це перший етап приготування супу.

На другому етапі можна злити варену суміш чечевиц, а можна і замінити чашу мультиварки. Для чого це? Зараз будемо готувати наповнення густого турецького супу-пюре з сочевицею.

Для цього готуємо цибулю в режимі СМАЖЕННЯ протягом 5-7 хвилин. Потім додаємо борошно і смажимо ще хвилин десять до тих пір, поки борошно не стане світло-коричневою.

І ось тут в справу вступають томати. Ми їх попередньо ошпарили, зняли шкірку і нарізали на шматочки. Кладемо в чашу мультиварки, додаємо куркуму і паприку і смажимо ще хвилин п’ять.

Наступний етап можна назвати «одруження». Тут ми з’єднуємо варену сочевицю і наповнення супу (цибуля, борошно, томати і спеції) в чашу мультиварки. Солимо, перчимо і встановлюємо режим СУП на 10-15 хвилин. Тепер нам залишилося тільки довести до кипіння і суп буде майже готовий.

Майже? Нам для повної готовності його треба ще пюрировать блендером. І ось тепер, турецький суп з сочевицею, у гарячому вигляді, подаємо до столу, попередньо прикрасивши зеленню.

Приємного апетиту!

Турецький суп приготований в мультиварці Штадлер Форм, потужність 800 Ватт.

З повагою, Віра Тюменцева.

© 2018 Womanonly. Всі права захищені.