Листковий салат з куркою: рецепти з фото

Листковий салат по своєму смаку трохи відрізняється від інших, його особливість полягає в тому, що смак інгредієнтів збагачується від сусідніх компонентів і просочення. Такі страви обов’язково потрібно готувати заздалегідь, щоб дати їм як слід настоятися. Напередодні свят господині, як правило, дуже зайняті прибиранням, підбором гардеробу і приготуванням гарячої. Тому для створення салатів зазвичай залишається мало сил і часу. Пропонуємо вам два смачних і простих у приготуванні рецептів з куркою, які зможуть прикрасити будь-який стіл і заощадять ваші дорогоцінні години.

Рецепт перший

Листковий салат з куркою, грибами, болгарським перцем і помідорами цілком може стати одним з найбільш улюблених салатів вашої родини. Він простий у приготуванні і має у складі прості доступні всім продукти. Необхідний час: 30 хвилин.

Щоб подати цю страву більш ефектно, можна укласти продукти в зворотному порядку в салатник круглий з попередньо выстеленным харчовою плівкою дном. Перед подачею досить перевернути на плоску тарілку і прикрасити за бажанням. Вийде дуже красива і яскрава гірка.

Нам знадобиться:

  • М’ясо курки — 300 грам;
  • Перець болгарський різних кольорів — 4 стручка;
  • Солодкі помідори — 200 грам;
  • Сир твердий (Російський, Гауда);
  • Печериці заморожені — 500 грам;
  • Сметана — 5 ложок;
  • Олія рослинна — 1 столова ложка;
  • Часник — 1 головка;
  • Яйця курячі — 4 шт.;
  • Майонез;
  • Зелень для прикраси.

Приготування

  1. Спочатку готуємо основні інгредієнти листкового салату. Курку промиваємо, потім відварюємо у воді або запікаємо. Нарізаємо акуратними пластинками вздовж волокон;
  2. Солодкий білий перець добре миємо, розрізаємо навпіл і отримуємо насіння. Після цього розрізаємо навпіл поперек на чверті. Кожну частину шаткуємо на тонкі пластинки;
  3. Дрібні помідори твердих сортів промиваємо, відрізуємо плодоніжки і нарізали на тоненькі кружальця. Трохи солимо і даємо стекти зайвому соку. Якщо цього не зробити, то салат вийде мокрим;
  4. Гриби розморожуємо, промиваємо і злегка обсушуємо серветкою. На розігріту сковороду додаємо масло, потім гриби і трохи обсмажуємо. Потім заливаємо сметанку і тушкуємо до повної готовності;
  5. Потім готуємо соус. Очищаємо часник, трьом зубчики на тертці або тиснемо пресом. Сир розтираємо в тонку стружку за допомогою блендера або дрібної терки, з’єднуємо з часником. До отриманої маси додаємо майонезний соус у співвідношенні 1:2. Вийде заправка середньої густоти. Любителі зелені можуть додати кріп або петрушку;
  6. Приступаємо до збірки салатику. На дно круглого прозорого страви викладаємо тонкими шарами, які промазуємо соусом: курочка, гриби, болгарський перець, яйця, помідори. Потім шари повторюють у тій же послідовності, поки всі інгредієнти не закінчаться. У середньому виходить 3-4 рази;
  7. Прикрашаємо поверхню страви базиліком, петрушкою або кропом;
  8. Закриваємо харчовою плівкою, прибираємо в холодильник на 3 години. По закінченні часу ми отримаємо соковитий, хрусткий і водночас ніжний листковий салат з куркою.

Рецепт другої

Листковий салат з чорносливом, горіхами і куркою володіє незвичайним смаком. Він підійде випадках, коли дуже хочеться «чогось новенького». Поєднання часнику і сухофруктів, грибів і сиру надають страві пікантності та оригінальності. Необхідний час: 40 хвилин.

Нам буде потрібно:

  • Твердий сир — 200 грам;
  • Яйце — 3 штуки;
  • Печериці заморожені — 300 грам;
  • Горіх волоський (очищений) — 50 грам;
  • Ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • Чорнослив (в сухому вигляді) 50 грам;
  • Курка копчена — 300 грам;
  • Перець болгарський — 1-2 стручки;
  • Гранат — 1 жменю зерен;
  • Зелень (кріп, кінза, петрушка) — по пучку;
  • Часник — половина головки;
  • Майонез;
  • Сіль і спеції;
  • Олія рослинна.

Приготування

  1. Готуємо основу листкового салату. Куряче м’ясо очищаємо від шкіри, відокремлюємо кісточки і дрібно шаткуємо;
  2. Яйця відварюємо круто, очищаємо. Потім нам потрібно відокремити жовтки від білків, так як брати участь в салаті вони будуть окремо. Накришити на тертці в різні миски. Один жовток варто покришити окремо, він стане в нагоді для прикраси;
  3. Гриби розморожуємо і промиваємо, обсушуємо на паперовій серветці. Розжарюємо сковорідку, додаємо трохи олії і обсмажуємо до готовності;
  4. Сир подрібнюємо в крихту середніх розмірів блендером;
  5. Волоський горіх подрібнюємо молоточком або рубаємо ножем;
  6. Цибулину очищаємо, нарізаємо кубиками, потім обсмажуємо в олії. Після цього з’єднуємо з грибами;
  7. Чорнослив ретельно промиваємо, ошпарюємо окропом, зливаємо, а потім заливаємо свіжої киплячою водою, щоб пропарити. Коли розм’якне, нарізаємо на маленькі шматочки;
  8. Болгарський перець добре миємо, виймаємо серцевину і насіння, нарізаємо кубиками;
  9. Тепер приступаємо до соусу. Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо ножем або тиснемо через прес. Зелені пучки промиваємо й обсушуємо, ріжемо. Додаємо до майонезу і змішуємо;
  10. Збираємо листковий салат з куркою:
    • Перший шар гриби з цибулею. Викладаємо їх на дно салатника, додаємо жменю рубаних горіхів, промазуємо соусом;
    • Другий поверх — терті яєчні жовтки;
    • Тепер черга сиру. Викладаємо половину від загальної кількості, знову додаємо жменю горіхів, промазуємо заправкою;
    • Четвертий рівень з копченою куркою. Викладаємо філе, жменю горіхів, пропарений чорнослив, промазуємо соусом;
    • П’ятий поверх — залишився сир. Викладаємо його і заливаємо заправкою;
    • Тепер черга болгарського перцю. Викладаємо його шматочки поверх попередніх інгредієнтів;
    • Останній шар складається тертих білків і майонезу з часником і зеленню. Акуратно вирівнюємо верх салату, можна надати напівкруглу форму;
    • Зверху посипаємо натертим яєчним жовтком, який ми відклали окремо, і прикрашаємо зернами граната і залишилася зеленню;
    • Вкриваємо наш листковий салат з куркою харчовою плівкою, прибираємо в холодильник на просочення. Через 3-4 години він буде готовий до вживання і порадує ваших гостей незвичайним і оригінальним смаком.

Листковий салат з куркою довше збереже свіжий смак, якщо після вживання вкрити посуд харчовою плівкою або фольгою, а потім прибрати в холодильник.

© 2018 Womanonly. Всі права захищені.