Малосольні кабачки — рецепт з фото

Продовжую знайомити Вас з рецептами страв з такого чудового продукту як кабачок. Корисний і недорогий, а влітку він ще і в достатку. Сьогодні пропоную приготувати смачну закуску з кабачків — малосольні кабачки. Подайте їх до столу з відвареною молодою картоплею і насолоджуйтеся смаком літа!


Категорія: соління.

Час приготування: близько доби.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • молоденький кабачок — 1 штука (близько 300 г)
  • вода окріп — близько 500 мл
  • сіль крупна -3 столові ложки
  • листя хрону — 2 штуки
  • листя чорної смородини — 5-6 штук
  • часник — 2-3 зубчики
  • гілочки вишні — 2-3 штуки
  • лавровий лист — 2-3 штуки
  • гіркий перець — ½ стручка
  • чорний перець горошком — 7-8 штук

а також:

  • скляна банка (1 літр) — 1 штука.

Рецепт приготування

  1. Кабачки помити, обсушити і обрізати кінчики з двох сторін. Потім нарізати кабачок на кружки товщиною близько 1,5 сантиметра.
  2. На дно чистої літрової банки покласти викласти половину зелені для засолювання огірків, яку потрібно попередньо помити: листя чорної смородини, хрону, вишні, а також інших інгредієнтів: гіркий перець лавровий лист, чорний перець горошком, зубчики часнику.
  3. Потім в банку помістити горизонтально нарізані кухлі кабачка.
  4. Поверх покладених горизонтально нарізаних гуртків кабачка викласти другу порцію зелені та інгредієнтів для засолювання.
  5. У чашці із приготованим крутим окропом розчинити сіль крупного помелу. Отриманим розсолом залити укладені в банку гуртки кабачків. Банку щільно закрити і залишити при кімнатній температурі на добу.
  6. Через добу малосольні кабачки будуть готові до вживання. Банку з малосольними кабачками поставити в холодильник.
  7. Кілька порад:
    • краще використовувати молоді кабачки;
    • таким же чином можна приготувати і цукіні;
    • А ось рецепт малосольних огірків — чи не правда, приготування схоже, тепер порівняйте смак;
    • малосольні кабачки і огірки — гарне доповнення до відварного молодої картоплі, м’яса.


Ссылка на основную публикацию