Мариновані помідори на зиму з болгарським перцем і цибулею

Ці смачні мариновані помідори з болгарським перцем і цибулею мають кисло-солодкий смак. Як раз той, що любить більшість гурманів. Така заготівля незамінна в зимовому меню, коли вже залишається так мало овочів, з яких можна приготувати салат. Ось і приходить тоді пора маринованих помідорів. Вони настільки гарні, що зникають зі столу за лічені хвилини.

Ми пропонували вашій увазі рецепт маринованих помідорів з цибулею. Урізноманітнити смак помідорів з цибулею допоможе доданий в банку солодкий болгарський перець. З цими овочами заготовки завжди гарні. Додамо також і зелень, серед якої виявився базилік. Петрушка в свою чергу відмінно прикрасить нашу заготовку.

До речі, щоб мариновані помідори на зиму були яскравими і красивими, можна в банку покласти овочі різних кольорів. Ось, наприклад, як у даному випадку, помідори червоні, а перець зелений. Можна також додати в банку жовтих помідорів. Що значно поліпшить зовнішній вигляд заготовки. Отже, приступимо до приготування.

Інформація про рецепті

Категорія: заготовки.

Спосіб приготування: консервування.

Кількість порцій: на 1 літрову банку.

Інгредієнти на літрову банку:

  • помідори — скільки увійде в банку
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • перець болгарський — 1 шт.
  • петрушка — 2 гілочки
  • базилік — 3 листочка
  • духмяний перець — 4-5 шт.
  • цукор — 1,5 ст. ложки
  • сіль — 1 ст. ложка
  • оцет 9% — 2 ст. ложки.

Рецепт приготування

  1. Перець і цибулю чистимо і нарізаємо великими шматками. Петрушку і базилік промиваємо.
  2. Літрові банки промиваємо і стерилізуємо. Кришки теж необхідно прокип’ятити. На дно кожної банки укладаємо потроху цибулі і перцю. Туди ж листочки петрушки і базиліка.
  3. Тепер кладемо помідори. Варто вибирати плоди не дуже м’які і не великі, приблизно рівного розміру. Залишаємо трохи місця в банку, щоб додати зелені, перцю і цибулі.
  4. Укладаємо овочі до верху банки. Ставимо на вогонь воду і доводимо її до кипіння.
  5. Заливаємо окропом помідори. Накриваємо кришкою і даємо прогрітися 20 хвилин.
  6. З допомогою пластмасової кришки з отворами ми зливаємо воду в каструлю. З цієї води приготуємо маринад.
  7. Воду злили, і тепер додамо в банку оцет.
  8. У воду додаємо сіль, цукор і перець запашний. Ставимо її на вогонь. Доводимо до кипіння.
  9. Залишається повторно залити помідори киплячим маринадом. Ллємо до самого верху літрової банки.
  10. Відразу закочує банки кришками.
  11. Ось так просто і досить швидко можна маринувати помідори з болгарським перцем і цибулею на зиму.

На замітку:

  • Для приготування цієї заготовки варто вибирати сорт помідорів з щільною шкіркою, яка не лопне при нагріванні.
  • До речі, шанувальники гострих страв, цілком можуть додати рецепт маринованих помідорів на зиму пекучий перець.
Ссылка на основную публикацию