Мариновані помідори з цибулею на зиму — рецепт з фото

Якщо у вас дуже великі помідори, які не влізають в банку, якщо ви любите маринований цибулю або якщо вам просто хочеться різноманітності, можна зробити на зиму ось такі заготовки з помідорів з цибулею. Виходить дуже смачно, спробуйте.


Категорія: заготовки на зиму.

Інгредієнти на 2 банки об’ємом 1 л:

  • 1 кг червоних стиглих помідор
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 0,5 ч. л. сухого базиліка в кожну банку
  • 2-3 горошини запашного перцю в кожну банку
  • 2-3 бутона гвоздики в кожну банку
  • 1 літр води
  • 1 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. оцту 70% на кожну банку.

Приготування

  1. Добре підготуйте банки, помийте їх содою і стерилізують. Помідори добре вимийте, розріжте навпіл поперек. Дуже великі можна розрізати на чотири частини. Укладіть помідори в банку зрізом вгору.
  2. Цибулю почистіть, замочіть його на 20 хвилин у холодній воді, що б він менше щипав очі. Розріжте на кільця товщиною 0,5-0,7 див. Покладіть цибулю в банку, рівномірно розподіливши поверх помідорів.
  3. Наповніть всю банку, чергуючи шари цибулі та помідорів. Шарів цибулі повинно бути не менше трьох.
  4. Додайте в кожну банку запашний перець, гвоздику і сушений базилік.
  5. Для розсолу закип’ятіть воду, додайте в неї сіль і цукор.
  6. Влийте розсіл в банки. Вливайте обережно, щоб банки не лопнули.
  7. Банки з помідорами та цибулею поставте в глибоку каструлю, на дно під банки покладіть згорнутий рушник, воно не дасть банкам лопнути. Влийте в каструлю окріп, що б він доходив до плічок банок. Поставте на вогонь і стерилізують банки 15 хвилин.
  8. Під час стерилізації накрийте банки кришками.
  9. Дістаньте банки з каструлі, влийте в кожну оцет і закатайте або закрийте гвинтовими кришками.
  10. Банки переверніть на кришки, накрийте ковдрою або теплим рушником і залиште остигати на добу. Через добу банки переверніть в нормальне положення і приберіть на зберігання в льох або в комору. Готові мариновані помідори з цибулею будуть через місяць.
Ссылка на основную публикацию