Оселедець під шубою: покроковий рецепт з фото

Інгредієнти оселедця під шубою:

  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Оселедець малосольна — 1 шт.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Картопля — 1-2 шт.;
  • Майонез за смаком;
  • Яблуко — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Буряк — 1 шт.

Рецепт приготування

Овочі: картопля, буряк, моркву — зварити або спекти. Можна зварити моркву і буряк, і спекти картоплю. Яйця зварити круто, остудити їх у проточній воді і очистити від шкаралупи. Яблука очистити від шкірки. Овочі, яблука і яйця натерти на крупну тертку по окремим мисочкам, не змішуючи.

Цибулю очистити і дрібно нарізати. Оселедець очистити від плавників, шкіри, нутрощів, відрізати хвіст і голову. Розділити на два філе. Видалити абсолютно всі кісточки з філе — реберні, хребетні, тонкі кісточки в спинці і т. д. Чим ретельніше це зробити, тим приємніше буде їсти салат. Оселедець дрібно нарізати ножем або краще пальцями нащипати шматочки і видалити.

Викласти оселедець і цибулю.

Потім викладаємо картоплю. Зазвичай шар картоплі найтовстіша в салаті, тому варто картопля намазати майонезом. Не особливо стараючись, багато майонезу в соковитому салаті не добре.

Викладаємо шар моркви і яєць.

Наступний шар складається з яблук та буряків. При цьому буряковий шар зробіть товстіший.

І ретельно перемажьте майонезом. Пропоную трохи накришити на оселедець під шубою вареного яєчного жовтка.

Салат можна зробити по порціях.

Раджу дати салату настоятися в холодильнику. Оселедець під шубою готова.

Приємного апетиту!

Ссылка на основную публикацию