Ожина з цукром на зиму у власному соку

Літо радує нас всілякими ягідними шедеврами: вишня, черешня, малина, полуниця… Їж — не хочу! Але коли приходить холодна пора, господині починають гризти лікті, шкодуючи, що не встигли заготовити солодощі на зиму. Хтось не любить метушні з обробкою фруктів і ягід, хто не вміє користуватися закаточной машинкою, а хтось вважає, що консервування — надто складний процес, якому потрібно довго і нудно вчитися. Це зовсім не так! Спробуйте приготувати на зиму ожину з цукром у власному соку, і ви переконаєтеся, що це — дуже просте заняття, яке принесе вам користь.


Категорія: варення.

Інгредієнти:

  • ожина — 3 кг
  • цукор — 1 кг

також знадобляться

  • банки і бляшані кришки для закочування банок.

Приготування

  1. Плоди ожини спочатку потрібно ретельно промити. Краще всього брати стиглі плоди — не переспілі (вони помнуться від води) і не зелені (таких не вийде солодкої страви). Кладемо ягоди у велику каструлю і промиваємо під проточною водою.
  2. Потім беремо ще одну каструлю: у неї будемо складати ідеальні ягідки для консервації. Відразу ж чистимо ожину, викидаючи плодоніжки і кладемо ягоди в каструлю.
  3. Зверху на ожину насипаємо кілограм цукру. Ставимо каструлю в холодильник на годину — за цей час цукор просочиться соком ожини.
  4. Дістаємо каструлю з ягодами з холодильника і ставимо на плиту, включивши маленький вогонь. Ні грама води додавати до ягід не потрібно.
  5. Поки ягоди нагріваються на вогні, вони ще більше пускають сік. У підсумку, вони починають закипати, і ми бачимо, щоб ожина вже повністю «купається» у власному соку. Нам потрібно протримати їх в каструлі рівно 5 хвилин після початку кипіння. Після цього відразу ж знімаємо ожину з цукром з вогню і розкладаємо по стерилізованим банкам, запиваючи соком. Закочує банки і кладемо їх у засіки, щоб покуштувати ожину з цукром у власному соку взимку.
Ссылка на основную публикацию