Перець гострий квашений — рецепт на зиму

Квашенням — це дуже цікавий варіант заготовки горького гострого перцю. Цей рецепт з лимоном і зеленню маррокканской кухні, там дуже поширені різні варіанти квашення овочів, гострий перець — один з них. Перець виходить смачний, гострий, міцний. Рецепт для любителів самого гострого перцю.


Кухня: Мексиканська.

Категорія: соління.

Спосіб приготування: квашення.

Інгредієнти на 2-х літрову банку:

  • приблизно 1 кг довгого гострого перцю
  • 1 л води
  • 80 г кам’яної солі
  • 2 ст. л. цукру
  • пучок кропу
  • половина лимона.

Приготування

  1. Лимон помийте, розріжте навпіл і наріжте тонкими скибочками. Кріп добре помийте. Гіркий перець також помийте, не чистіть і не проколюйте, залиште як є. Укладіть на дно чистої банки кріп, зверху укладіть гострий перець, зрідка додаючи скибочки лимона.
  2. Для розсолу закип’ятіть воду з сіллю і цукром і остудіть. Залийте холодним розсолом перець. Закрийте банку нещільно кришкою і залиште при кімнатній температурі на 4 тижні. Тільки не ставте на сонці. Під дно банки поставте тарілку, так як при бродінні розсіл може витікати.
  3. Через кілька днів у банку почнуть з’являтися бульбашки, почнеться бродіння, потім вода помутніє. Це нормально, почалося молочнокисле бродіння, почала виділятися молочна кислота. Періодично струшуйте банку, щоб не утворилася цвіль, особливо якщо рівень розсолу нижче рівня перцю, сильний розчин солі не дасть їй утворитися. Потім, ви побачите, перець зменшиться в обсягах, він готовий.
  4. Приберіть готовий гострий квашений перець на зберігання в холодильник.
Ссылка на основную публикацию