Пиріг з тунцем на дріжджовому тесті, приготований в мультиварці

В давнину, ні один сімейний або святковий стіл не обходився без пирога. Це страва було основним на столі.

У наші ж дні хазяєчки зледачіли пекти пироги, боячись мороки з тестом.

Але можна приготувати рибний пиріг з інгредієнтами, які є в будь-якому магазині, при цьому, не витративши багато часу на сам процес приготування.

Пиріг з тунцем: рецепт

Тісто дріжджове — листкове — 500 г

Риба консервована (Тунець у власному соку) — 200 г

Картопля — 4 шт.

Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Масло вершкове — 10 г

Сіль — за смаком

Перець чорний мелений — за смаком

Тісто кладемо в тепле місце, щоб повністю розморозилося.

Картоплю очищаємо і нарізаємо тоненькими колечками

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібно кубиком

Сік з рибної консерви зливаємо. Рибу розминаємо.

Повністю розморожене тісто розрізаємо на дві частини так, щоб одна з них була трохи більше іншої. Розкачуємо за допомогою качалки в коло, товщина кожного кола повинна бути 7-8 міліметрів.

Дно мультиварки змащуємо вершковим маслом.

Беремо частину тіста, що побільше і кладемо на дно мультиварки.

Починаємо укладати шари пирога з тунцем в мультиварці.

Перший шар — тунець консервований (мені здався слабосоленим, тому зверху подсолила). Зверху перчимо.

Другий шар — цибуля ріпчаста.

Третій — картопля. Зверху посипаємо сіллю.

Накриваємо пиріг другою частиною розкатаного тіста. Краї защипуємо . Зверху, за допомогою вилки, робимо проколи.

Включаємо мультиварці на режимі «Випічка/хліб» і випікаємо 40 хвилин. Потім потрібно перевернути пиріг (дно мультиварки знову змащуємо вершковим маслом) і випікати з іншого боку ще 20 хвилин.

Готовий пиріг з тунцем розрізаємо на порції і подаємо повністю охолодженим.

Такий пиріг можна приготувати, коли гості вже на порозі. Виходить цілком ситне блюдо. Швидко, смачно і немає нічого складного.

Автор рецепта: Малофєєва Олена

Блюдо приготовлено в мультиварці Redmond RMC-M30

© 2018 Womanonly. Всі права захищені.