Рисова запіканка з сиром в духовці — рецепт з фото

Рисова запіканка з сиром — одне з найпростіших і бюджетних страв. За допомогою цього рецепта можна використовувати решту рисову кашу в холодильнику, додати сир і отримати надзвичайно смачне блюдо для всієї родини.

Запіканка насправді є зручним блюдом, яке можна приготувати з наявних в холодильнику продуктів. Це може бути не тільки рисова запіканка з сиром. Її можна приготувати з картоплі, фаршу, риби та інших інгредієнтів. Кожен кухар може створити унікальне блюдо, додавши в запіканку свої улюблені інгредієнти.

Таким чином, в світі кулінарії народжуються нові ідеї створення неповторних запіканок. Так і кожна господиня може приготувати для своєї сім’ї щось особливе, уклавши в блюдо для запікання улюблені продукти.

Але одне об’єднує всі рецепти запіканок — це приготування в духовій шафі або в мультиварці. Також запіканки готують в мікрохвильовій печі, що прискорює процес приготування, але істотно знижує якість і смак готової страви. Тому рекомендую готувати саме в духовці.

Запіканка з рисової каші виступає в ролі самостійного блюда і подається з різними соусами. Крім соусів можна використовувати сметану. Саме з цією добавкою будь запіканка стає соковитою і смачною.

Така запіканка може бути солодкою, так і солоною. Ласунам, звичайно ж, більше припаде до смаку солодка сирно-рисова запіканка. А той, хто обмежує в своєму раціоні кількість солодкого або просто його не любить, неодмінно оцінить рецепт рисової запіканки з сіллю. До речі, ця страва допоможе урізноманітнити меню діабетиків.

Запіканку з рису зручно готувати в будні дні, коли на складні рецепти не вистачає часу. А такий варіант приготування зовсім не витратний за часом. Він сподобається всім зайнятим і недосвідченим господаркам. Отже, для вас рецепт рисової запіканки.


Категорія: запіканка на сніданок.

Спосіб приготування: у духовці.

Інгредієнти:

  • рис — 1 склянка
  • сир — 300 грам
  • яйця — 2 шт.
  • сіль і цукор — за смаком.

Приготування

  1. Перш, ніж почати готувати запіканку, необхідно відварити склянку рису. Ретельно промиваємо крупу в декількох водах. Заливаємо одним склянкою води, додаємо сіль. Варимо майже до готовності. Потрібно, щоб википіла вся рідина. Потім даємо рису охолонути.
    Вбиваємо яйця в сир. Приправляємо сіллю або цукром за смаком. В даному випадку готувалася саме солона запіканка. Можна також приправити спеціями це блюдо. Хоча сіль тут дуже навіть добре впоралася та сама.
  2. Збиваємо міксером всі інгредієнти, і отримуємо однорідну масу. Якщо перемішувати виделкою вручну, то залишаться грудочки з сиру.
  3. Відварений рис додаємо в суміш з сиру і яєць. Ретельно перемішуємо.
  4. Викладаємо отриману масу у форму. Вибрати можна будь-яку. Підійдуть навіть невеликі формочки для мафінів. Тоді можна подавати запіканку з рису і сиру порційно, полив соусом. Зручно готувати запіканку також у формі для кексу. Ставимо в розігріту духовку випікатися близько однієї години, якщо форма велика. І близько 20 хвилин, якщо маленькі формочки. Випікаємо при температурі 200 градусів.
  5. Готовність запіканки перевіряємо дерев’яною паличкою. При проколюванні вона повинна залишатися сухою. Виймаємо з духовки готову страву. Запіканка повинна зарум’янитися. Але не перетримуйте її в духовій шафі, щоб вона не вкрилася грубо кіркою.
  6. Готову запіканку переміщаємо на блюдо. Подаємо в гарячому вигляді. До неї можна запропонувати сметану, молочний соус або інше додаток.
  7. Сирно-рисова запіканка може бути приготована на сніданок, на обід або в якості другого на обід. Воно корисне і поживне. Особливо важливо, щоб рисова запіканка з сиром входила в дитячий раціон.
Ссылка на основную публикацию