Салат грецький

Салат «Грецький» — є зарубіжною класикою, він дуже популярний у багатьох країнах світу, в тому числі, з недавнього часу, стало чимало його шанувальників і в Росії, завдяки своїй легкості приготування і чудовим смаком. Салат «Грецький» завжди виглядає красиво і нарядно і тому відмінно підходить для будь-яких свят, і як повсякденна страва. Класичними вважаються інгредієнти — маслини, помідори, цибуля-шалот, огірки, сир фета, і звичайно оливкова олія. Однак на сьогоднішній день існує велика кількість способів його приготування і сьогодні ми розглянемо декілька з них.

Інгредієнти:

  • 2 різнокольорових солодких перців,
  • 2 томата,
  • 1 огірок,
  • Одна червона цибулина,
  • Бринза або «фитаки»,
  • Оливки — 80 гр.,
  • Оливкова олія,
  • Сік ½ лимона,
  • Орегано, сіль, перець.

Рецепт приготування

Спочатку помити овочі, перець звільнити від насіння.

Нарізати великими кубиками огірок.

Томат також нарізати великими шматочками.

Нарізати великими шматочками різнобарвний перець.

Червоний цибулю нарізати півкільцями.

Вичавити сік з половинки лимона.

Додати оливки, орегано, сіль, перець, оливкова олія. Не пересолити, бринза дасть ще сіль!

Бринзу нарізати великими кубиками.

Все ретельно перемішати.

Бринзу краще додати перед подачею на стіл.

Грецький салат готовий!

Другий варіант рецепта

Інгредієнти:

  • помідори — 400 гр.,
  • огірок — 1 шт.,
  • цибуля червоний — 1 шт.,
  • маслини — 1 жменя
  • перець солодкий (жовтий) — 1 шт.,
  • кріп — 1 маленький пучок,
  • мята (свіжа) — 1 жменя
  • олія оливкова (холодного віджиму) — 3 ст. ложки.,
  • винний оцет (червоний) — 1 ст. ложка,
  • фета — 200 гр.,
  • орегано (сушений) — 1 ч. ложки,
  • сіль.

Рецепт приготування

Всі компоненти салату «Грецький» потрібно гарненько помити і досить крупно порізати. Спочатку режим томати великими шматочками і висипаємо у заздалегідь підготовлений посуд. При цьому томати для салату «Грецький» краще вибирати стиглі і різних сортів для більш насиченого смаку.

Потім нарізати півкільцями цибулю і висипати до томатів.

Шаткуємо огірок великими скибочками і додаємо в миску.

Підготуємо солодкий перець. Для цього слід видалити плодоніжки і розрізати уздовж на чотири частини, а потім порізати соломкою і відправити в миску.

Нашаткувати дрібно м’яту і кріп і відправити в салат.

Порізати на половинки маслини і додати в салат «Грецький».

Заправити салат оливковою олією, оцтом, посолити і ретельно все перемішати.

Сир фета розділити на чотири шматочки. Подавати салат «Грецький» в порційних тарілках розподіливши по шматочку сиру фета на кожну порцію і зверху приправивши орегано.

Приємного апетиту!

© 2018 Womanonly. Всі права захищені.