Салат Мімоза з сайрою: покроковий рецепт з фото

Практично у кожної господині є в своєму арсеналі рецептів варіант приготування салату «Мімоза». Причому найчастіше це блюдо готують, використовуючи класичний рецепт, в якому, крім основних інгредієнтів, що використовуються сир і вершкове масло. Але варіацій даного салату дуже багато. Одна з них — салат мімоза з сайрою. Таке блюдо привабливо зовні, що дозволяє подавати салат на різні домашні торжества, і шалено смачне, соковите і неймовірно поживне. Якщо Ви ще не готували «Мімозу» з сайрою, обов’язково зробіть це!

Рецепт передбачає наявність таких продуктів:

  • 1 банка консервованої сайри;
  • 3 картоплини середнього розміру;
  • 2 середні моркви;
  • 3-4 курячих яйця;
  • 1 невелика цибулина;
  • майонез;
  • перець чорний (краще брати мелений);
  • зелень за смаком — 20 грам;
  • сіль (за потреби).

Рецепт приготування виглядає наступним чином:

Банку з сайрою потрібно відкрити, зайву рідину злити і розім’яти рибу виделкою. Дуже важливо при виборі консерви звертати увагу на термін її придатності: від цього залежить смак салату і його аромат. Подрібнена сайра не повинна перетворитися в кашку, краще залишити її невеликими шматочками.

Далі слід очистити цибулину, промити її в проточній холодній воді, обсушити паперовим рушником. Якщо цибуля дуже «злий», його потрібно потримати кілька хвилин у крижаній воді: після цього різати його буде набагато приємніше. Підготовлений овоч необхідно подрібнити ножем. Якщо ваші домочадці не люблять гіркий присмак цибулі, його можна раніше залити окропом (10 хвилин достатньо), щоб зникла гіркота.

Курячі яйця потрібно відварити, трохи підсолюємо воду, до повної готовності (тобто, круто). Після цього опустіть їх в холодну воду до охолодження, зніміть шкаралупу. Білки яєць натріть на крупній тертці в одну посуд, а жовтки — використовуючи дрібні зуби тертки, в іншу.

Моркву і картоплю ретельно промити в воді і відварити, не знімаючи шкірку з овочів. Коли коренеплоди будуть готові, їх слід повністю остудити, зняти шкірку і подрібнити, використовуючи тертці з дрібними зубцями, в різні тарілки.

Коли інгредієнти, які передбачає рецепт, будуть підготовлені, можна приступати до формування самого салату. Слід пам’ятати особливість цієї страви: всі компоненти укладаються шарами, після чого змазується майонезом. Отже, першим шаром повинна бути подрібнена сайра, на яку потрібно рівномірно викласти цибулю.

Потім рецепт салату «Мімоза» передбачає наступні шари з вареної картоплі і моркви. Кожен з них потрібно полити майонезом на власний розсуд.

На шар з моркви потрібно викласти терті білки, після чого знову нанести трохи майонезу.

Заключний етап — терті на дрібній тертці жовтки, які не потрібно поливати майонезом зверху.

В даний рецепт можна додавати шар тертого сиру (плавленого або твердого), в якості заправки брати не тільки майонез, але і сметану, гірчицю, змішані в певних пропорціях. Все це залежить від власних уподобань та смаків.

Що стосується прикраси страви, то салат можна залишити жовтим, а можна прикрасити зеленню, проявивши фантазію.

Сам салат можна робити на загальному блюді або зробити невеликі порції, використовуючи кондитерський кільце.

Якщо цей салат готується для дитячого свята, то його теж можна прикрасити по-особливому. Така страва обов’язково сподобається малюкам і вони із задоволенням візьмуться за дегустацію.

Щоб салат став ще смачніше, а рецепт виправдався, страву потрібно поставити в холодильник на 2-2,5 годин. За цей час всі інгредієнти добре просочаться майонезом, салат вийде неймовірно соковитим. Якщо «Мімозу» з сайрою прикрашати зеленню, то робити це краще перед подачею на стіл, щоб салат мав свіжий вигляд. Приємного апетиту!

Ссылка на основную публикацию