Салат з баклажанами: покроковий рецепт з фото

Інгредієнти салату з баклажанами:

  • Куряче серце 0,5 кг,
  • Баклажани 5 шт.,
  • Перець болгарський 3 шт,
  • Сир 150 гр.,
  • Помідор свіжий 4 шт.,
  • Гриби печериці 5 шт,
  • Майонез 250 гр.,
  • Часник часточки 3 шт.,
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.,
  • Сметана 250 гр.

Рецепт приготування салату з баклажанів

На початку моєму всі продукти. Куряче серце розморожуємо, також миємо й обсмажуємо в глибокій сковороді, солимо, додаємо спеції і доводимо до готовності. Потім даємо охолонути і подрібнюємо на комбайні до середньої крихти.

Цибулю і гриби дрібно порізати. Обсмажити гриби і цибулю додавши трохи вершкового масла, трохи присолити.

Баклажани потрібно порізати кубиками і обсмажити на рослинній олії до готовності, посолити. Щоб кубики залишилися цілими, їх потрібно смажити відкритими і на сильному вогні, помішуючи. Дати охолонути.

Болгарський перець потрібно очистити, потім вийняти насіння і порізати кубиками, після чого обсмажити на сильному вогні постійно помішуючи.

Помідори очистити від шкіри й нарізати кубиками.

Сир тремо на тертці, змішуємо сметану і майонез, потім додаємо натертий часник.

Шари салату викладаються в такій послідовності:

  • 1 шар баклажани;
  • 2 шар соус;
  • 3 шар сердечка;
  • 4 шар соус;
  • 5 шар перець;
  • 6 шар сир;
  • 7 шар соус;
  • 8 шар гриби з цибулею;
  • 9 шар соус;
  • 10 шар помідори.

Салат з баклажанами готовий. Страву подають теплим, але можна дати настоятися.

Приємного апетиту!

© 2018 Womanonly. Всі права захищені.