Салат з червоною рибою: рецепт з фото

Зміст

  • Вирушаємо за продуктами: наш салат буде бездоганним!
  • Створюємо салат з червоною рибою. Покроковий рецепт

Люди часто готують салати з рибою. У багатьох є свій улюблений рецепт страви, комусь більше до душі кожен раз експериментувати. Використовують варену рибу різних видів, морську і річкову, вибирають солону, дістають консервовану і теж відправляють її в салатниці. Але саме червона риба продовжує займати лідируючі позиції. Вона міцно оселилася в серцях справжніх гурманів! Це не дивно. В сьомзі, кете, форелі і горбуші міститься маса корисних речовин, амінокислот, цінних мікроелементів. Смак такої риби дуже насичений, що запам’ятовується. Вона прикрасить будь-який салат! Прямо зараз ви можете приготувати відмінне блюдо з червоною рибою, запам’ятати кілька варіантів інгредієнтів, записати покроковий рецепт. Крім того, ви дізнаєтеся, як краще вибирати продукти, обробляти їх. Ви зможете порадувати близьких, насолодитися смаком чудового салату з червоною рибою зовсім скоро!

Вирушаємо за продуктами: наш салат буде бездоганним!

Якщо ви дійсно хочете оцінити тонкий смак, аромат чудового салату, бережете ваше здоров’я, вам необхідно запам’ятати прості секрети вибору продуктів. Адже без них салат не приготувати.

  • Риба
    Безумовно, вибирати рибу, особливо червону, досить складно. Щоб уберегтися від неякісного продукту, постарайтеся відправитися в престижний магазин, торговий комплекс. Перевірте, наскільки ви добре знаєте виробника. Поставтеся до цього серйозно, оскільки салат з червоною рибою дійсно повинен бути якісним, інакше він легко стане небезпечним для здоров’я. Зверніть увагу на термін придатності, чіткість друку на упаковці.

    Відмінно, якщо видна сама риба. Вона повинна мати рівномірний колір, яскраво виражені волокна м’яса. Погано, якщо філе блищить, відливає нетиповими відтінками. Купуєте цілу рибу? Тоді огляньте її ясні очі, матові плавники і луска говорять про гідній якості.

    Звичайно, прийшовши додому, рибу треба понюхати, перевірити, чи добре вона повертає форму після натискання пальцями. Вибирайте ретельно! Якщо вам сподобається наш рецепт — вирушайте за кетою. Саме цю рибу з тонким ароматом ми використовуємо.

  • Овочі
    В наш салат з червоною рибою ми будемо класти овочі: моркву, картоплю, цибулю. Їх теж треба вибирати грамотно. В першу чергу вирушайте за картоплею. Перевагу краще віддавати досить великих бульб. Якщо вони невеликі, зеленуваті, від них треба відмовитися. Така картопля не тільки зіпсує салат, але і здатна завдати шкоди організму. Чудово, якщо після варіння бульби мають рівномірну консистенцію, нейтральний або терпкий смак. Солодкувата картопля тут не підійде.

    Морква варто знайти досить велику, але не дуже велику. Слідкуйте за її смаком, щоб вона не виявилася гіркуватою.

    Рецепт передбачає застосування лука. Можна використовувати не тільки традиційний, але і фіолетовий. Вам потрібен міцний великий лук. Бажано відмовитися від надмірно горького цибулі, інакше салат буде мати різкий смак, ви затьмарите букет смакових відтінків червоної риби.

  • Яйця
    Можна вибрати для салату з червоною рибою звичні яйця, а хтось неодмінно зупинить увагу на крихітних перепелиних. Цікавий рецепт передбачає їх поєднання. Риба взагалі відмінно гармонує з яйцями. Цілі перепелині яєчка стануть відмінною прикрасою, а насиченість смаку додадуть порізані кубиками курячі яйця.

    Дуже важливо їх не переварювати, інакше вам доведеться класти на салат «гумові яйця», а вони легко зіпсують враження від прекрасної риби. Пам’ятайте, що перепелині яйця треба варити менше, ніж курячі.

  • Зелень
    Зрозуміло, салат треба додавати свіжу зелень. Гарна петрушка, кріп неодмінно вразять приємним запахом, яскравим насиченим кольором. Спробуйте розламати кілька гілочок. Повинен з’явитися ароматний сік.

  • Компоненти заправки
    Уважно поставтеся і до компонентів для заправки вашого салату. Якщо купуєте лимон, візьміть яскравий, жовтий, без зеленого відтінку. Оцет підійде столовий. Майонез краще брати свіжий, з мінімальною кількістю хімікатів і добавок, ароматичних речовин.

Ми робимо акцент саме на червоній рибі, а не на ефектною заправці. Хороший варіант — замінити майонез нежирним йогуртом без солодощі. Цей продукт з нейтральним смаком підійде ідеально. З ним салат з червоною рибою порадує тонким ароматом, смаком.

Створюємо салат з червоною рибою. Покроковий рецепт

Хочете зробити салат з червоною рибою прямо зараз, використовуючи наш рецепт? Тоді з’ясуйте, чи всі продукти у вас під рукою. Вам неодмінно знадобиться сама червона риба. Це може бути сьомга, форель або горбуша, кета. З овочів треба взяти картоплю, доповнити його цибулею і морквою. Знадобляться яйця. Без оцту, майонезу або йогурту для заправки, свіжого лимона і пучка зелені теж не обійтися. Використовуючи даний рецепт, краще узяти петрушку і кріп одночасно. Так пахучіше, гарніше, приємніше на смак.

Ви всі запам’ятали? Звіримося зі списком інгредієнтів для нашого салату, для якого ми підготували покроковий рецепт з фото.

  1. Солоною кети візьміть 200 грамів.
  2. Картоплі потрібно 4 середніх бульби.
  3. Знадобляться 2 невеликі морквини.
  4. Запасіться майонезом, оцтом і свіжим лимоном.
  5. Обов’язково візьміть пучок кропу, петрушки.

Готуємо салат

Настав час приступати безпосередньо до створення салату з червоною рибою! Вам допоможе рецепт з фото.

  1. Всі продукти треба підготувати. Відваріть картоплю, моркву. Очистіть цибулю і зваріть яйця. Зверніть увагу: картопля не повинен бути занадто м’яким. Морква краще зробити м’якше, щоб вона не зіпсувала смак салату. Обов’язково стежте за часом, коли варіть яйця, оскільки їх не можна перетримувати на вогні, перетворюючи в «гумові». Викладайте готові інгредієнти на тарілку.
  2. Тепер треба приділити увагу луку. Запам’ятайте рецепт, інакше ваш ріпчаста рук затьмарить смак і аромат червоної риби. Ріжте цибулю дуже дрібно гострим ножем. Гіркий сік залишиться на дошці. Потім покладіть цибулю в окремий посуд, залийте склянкою окропу. Влийте туди ж оцет, чайну ложку. За рецептом треба залишить цибулю для маринування на 15 хвилин. Зайва гіркота буде усунена. Для салату з рибою це важливо.
  3. Поки лук віддає гіркота в маринаді, необхідно провести час з користю. Беріть картопля, ріжте його невеликими кубиками. Щоб крохмальна картопля не липла до ножа, його можна змочити, змастити олією. Тоді ви впораєтеся з бульбами помітно швидше.
  4. Тепер беріться за морквину. Комусь більше до душі різати її великими колами, молоді кухарі з задоволенням шаткують її соломкою. Ми ж нарубим моркву кубиками, зовсім маленькими, дотримуючись рецептом. Потім салат буде зручніше є, легко надавати йому необхідну форму перед подачею на стіл. Ріжемо всі дрібно.
  5. Яйця теж слід дрібно посікти. Ви можете різати їх ножем, а особливо тямущі господині просто розчавлюють яйця виделкою. Це збільшує швидкість приготування салату, дозволяє зробити частинки яєць дрібними, додати страві легкість.
  6. Зараз ви читаєте рецепт, в якому використана кета. Саме цю солону червону рибу найкраще взяти. Але ви можете вибрати і форель, горбушу. Пам’ятайте, що сьомга досить жирна, висококалорійна. Рибу теж необхідно дрібно порізати гострим ножем, попередньо видаливши з неї кістки, обережно знявши шкірку. Бажано залишити підшкірний жирок, так як він додасть салату симпатії.
  7. Страва майже готова. Вам залишилося з’єднати овочі, червону рибу, яйця, відправити у ту ж миску маринований за рецептом цибулю. Не забудьте, що треба заправити салат за рецептом майонезом.
  8. Зараз салат з рибою готовий. Його краще всього подавати красиво, надавши елегантну форму з допомогою склянки і прикрасивши свіжою зеленню. Кріп треба дрібно порубати, а петрушку розділити на листочки, видаливши стеблинки. Зелень ріжуть безпосередньо перед подачею салату з червоною рибою, щоб вона була свіжою.

Використовуйте рецепт приготування смачного салату! Запам’ятайте всі тонкощі, прості поради. Ваше блюдо буде ароматним, свіжим, смачним, дивно привабливим. Воно подарує задоволення, безліч корисних речовин і чудовий настрій.

Приємного апетиту вам і вашим коханим!

© 2019 Womanonly. Всі права захищені.