Салат з крабових паличок: покроковий рецепт з фото

Для деяких салат з крабових паличок є звичайною стравою, для інших же — це важливе страва на столі. Для різноманітності столу ми рекомендуємо внести цей салат у власний список — він чудово урізноманітнює наявне меню і прикрасить ваш стіл.

Сьогодні ми розглянемо салат з крабових паличок, кукурудзи, помідорів і твердого сиру. Рецепт приготування досить простий, не вимагає багато часу для приготування і дуже легкий. Розглянемо покрокову процедуру приготування салату.

Інгредієнти

Важливо не стільки приготування, скільки правильна добірка інгредієнти для салату, які формують його кінцевий смак. Отже, нам знадобляться:

  • Крабові палички або м’ясо — 400-500 грам. Ми рекомендуємо все ж вибирати саме м’ясо — воно володіє куди більш вишуканими смаковими якостями. Якщо ж немає можливості придбати таку, рекомендуємо вибирати крабові палички з крабовим м’ясом, а не замінником — коштують вони не набагато дорожче, а смак суттєво відрізняється.
  • Консервована кукурудза — 150-200 грам.
  • Яйця — 5 штук.
  • Тверді сорти сиру — 200 грам. Ми рекомендуємо використовувати в салаті пармезан з жирністю не більше 35% і витримкою від 12 місяців. У такого сорту сиру досить тонкий, трохи гоструватий присмак, який пікантно підкреслює смак салату. Можна вибирати і інші сири — Радамер, Мааздам і т. д.
  • Помідори — 3-4 штуки. Радимо вибирати вам невеликі помідори — вони досить соковиті і мають більш яскравим смаком, ніж великі плоди. І якщо ваш рецепт передбачає наявність помідорів, то слід робити тільки на порцію 1-2 рази для всіх. Якщо салат буде стояти 1-2 доби, сік помідорів стече, а сама страва втратить свою первісну яскравість.
  • Часник — 2 невеликих зубчики.
  • Зелену цибулю і кріп — за смаком.
  • Сметана — 3-5 столових ложок. Не використовуйте майонез — він перебиває смак страви і має значно більшу жирність, ніж сметана.
  • Сіль, перець — за смаком.

Покроковий рецепт приготування страви

Після придбання всіх необхідних інгредієнтів можна приступати до приготування салату з крабових паличок і кукурудзи.

  1. Помідори ретельно мити під проточною водою, після чого на них робиться акуратний хрестоподібний надріз. Після цього томати опускаються в окріп і бланшируются 10-15 секунд. Дістаємо помідори з води і знімаємо з них шкірку.
  2. Розпаковуємо упаковку з крабовими паличками або м’ясом, очищаємо їх і ріжемо невеликими шматочками, можна соломкою, можна кубиками. Як варіант, можна натерти м’ясо або палички на крупній тертці.
  3. Очищені помідори нарізати невеликими кубиками.
  4. Відварюються яйця, очищаються і натираються на крупній тертці. Для того, щоб яйця добре очищалися, після варіння необхідно опустити їх в крижану воду на кілька хвилин. Оптимальний час відварювання — 6-8 хвилин.
  5. Сир натирається на тертці.
  6. Готується заправка для салату з крабовими паличками. Часник чиститься, нарізається і додається в сметану. Додається сіль і перець.
  7. Всі інгредієнти поміщаються в салатник, після чого заливаються заправкою і ретельно перемішуються. Салат з крабовими паличками необхідно залишити в холодильнику на 3-4 години для того, щоб всі складові сформували одну смакову гаму.
  8. Салат з крабових паличок готовий. Як бачимо, рецепт досить простий і займе не більше 40 хвилин приготування. Можна урізноманітнити рецепт, додавши в нього деякі екзотичні фрукти або інші компоненти. Так, в даний рецепт можна додати креветки, які відмінно доповнюють смак крабового м’яса або паличок. Можна замінити помідори хурмою — цей фрукт буде чудово відтіняти пікантний смак морепродуктів і гоструватий присмак твердих сортів сиру, додаючи в салат солодкуваті нотки. Загалом, рецепт універсальний і передбачає безліч варіацій. А який рецепт підійде для вас?

© 2019 Womanonly. Всі права захищені.