Салат з пекінської капусти: рецепти з фото

Салат з пекінської капусти з-за своєї свіжості і соковитості є відмінним стравою в жарку погоду. А завдяки морським креветкам салат ще здобуває особливу пікантність, що дозволяє використовувати його і для урочистих заходів.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста — 6-7 листків;
  • Болгарський перець — 1 шт. невеликий;
  • Помідори — 2 шт. невеликих;
  • Хурма — 1 шт. невелика і не терпка;
  • Пучок петрушки;
  • Сметана — 4 столові ложки;
  • Гірчиця — 1 ст. ложка (не гостра);
  • Зелена цибуля — 3-1 невеликих пучка;
  • Соєвий соус — 1 ст. ложка;
  • Яйця — 2-3 шт. (в салат або для прикраси).

Рецепт приготування

Спочатку ретельно потрібно помити овочі та фрукти. Листя пекінської капусти рвемо руками на невеликі шматочки і кладемо в салатницю.

Болгарський перець нарізати соломкою.

Хурму також нарізати соломкою.

Помідори нарізати середніми кубиками.

Дрібно подрібнити зелену цибулю.

Додати в підготовлений посуд гірчицю, сметану, соєвий соус і ретельно перемішати.

Змішуємо всі підготовлені продукти, додаємо приготовану заправку і перемішуємо.

Прикрашаємо салат вареними яйцями. Салат з пекінської капусти готовий.

Приємного апетиту!

Овочевий салат з пекінської капусти

Інгредієнти на 4 порції:

  • По половинці великого червоного і жовтого перцю;
  • 0,5 банки маслин без кісточок;
  • Невеликий качан пекінської капусти;
  • Оливкова олія;
  • 2 ст. л лимона;
  • 2 помідори;
  • Сіль;
  • Чорний перець мелений.

Починаємо готувати

Перець нарізаємо невеликими шматочками. Маслини режим навпіл.

Пекінську капусту дрібно подрібнюємо.

Помідори нарізаємо середніми шматочками.

Змішуємо всі компоненти в заздалегідь приготовленої посуді. Додаємо сік лимона і оливкову олію. Солимо і перчимо і добре перемішуємо.

Викладаємо порційно на тарілки і подаємо! Овочевий салат з пекінської капусти готовий!

Приємного апетиту!

Варіант салату з креветками

Інгредієнти на 4 порції:

  • 200 г очищених креветок;
  • 1 солодкий салатний цибулю;
  • Половина качана пекінської капусти;
  • Оливкова олія,
  • Кілька крапель оцту,
  • Помідорів черрі;
  • Вода, сіль.
  • На свій смак можна також використовувати болгарський перець і огірки.

Рецепт приготування

Дрібно нарізаємо капусту.

Цибулю нарізаємо тонкими пір’ям.

Креветки потрібно хвилину відварити в підсоленій воді. За бажанням креветки також можна обсмажити в олії до появи апетитною скоринки — це додасть більш яскравий смак!

Потім змішуємо цибулю і капусту, додаємо оцет, попередньо розведеному в столовій ложці води і заправляємо оливковою олією. Солимо, перчимо і відправляємо в холодильник на 15 хв. замаринуватися.

Помідори розрізаємо на четвертинки.

З’єднуємо всі компоненти і перемішуємо.

Салат з пекінської капусти з креветками готовий!

Приємного апетиту!

Варіант рецепту з куркою

Інгредієнти:

  • Куряча грудинка;
  • Головка пекінської капусти;
  • Банку консервованої кукурудзи;
  • Майонез;
  • Бринза овеча;
  • Сухарики;
  • Маслини.

Починаємо готувати

Відварити курячу грудку. Нарізати невеликими шматочками пекінську капусту і відправити в підготовлену ємність (салатницю).

Бринзу нарізати кубиками і також висипати в салатницю.

Відварну курячу грудку також нарізати кубиками.

Додаємо консервовану кукурудзу.

Солимо, перчимо, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.

Перед подачею зверху висипаємо сухарики. Салат з пекінської капусти і курки готовий!

Приємного апетиту!

© 2018 Womanonly. Всі права захищені.