Салат з сухариками і куркою: рецепт з фото

Практично всі господині стикаються з однією проблемою: важливо добре нагодувати близьких, порадувати їх красивими стравами, постаратися зробити їх корисними. Але при цьому часу на стояння за плитою не вистачає, а можливості бюджету далеко не завжди дозволяють готувати шикарні страви з дорогими інгредієнтів. Крім того, багато жінок відчувають труднощі, запам’ятовуючи складні рецепти. Зараз ви можете оцінити просте блюдо, яке дозволить вам не тільки приємно здивувати усіх, але і нагодувати рідних дійсно корисним, смачним салатом. Він підійде для святкового столу, стане незамінним в повсякденному житті. Вчіться готувати салат з куркою і сухариками прямо зараз! Спеціально для вас ми створили покроковий рецепт з фотографіями.

Вибираємо продукти правильно

Для початку вам знадобиться вибрати всі необхідні продукти. Для приготування салату з куркою вам потрібен мінімальний набір інгредієнтів, що ви без праці підготуєте з невеликими вкладеннями. Салат дійсно дуже економічний.

Оцініть список інгредієнтів:

  • куряче філе;
  • білий хліб;
  • черрі;
  • сир твердий;
  • часник;
  • майонез;
  • масло;
  • салат.

Корисні поради

Запам’ятайте прості поради, щоб ваш салат з куркою був смачним, ароматним, забезпечив всіх зарядом енергії і корисними речовинами.

  1. Вибирайте торгові точки ретельно. Якщо магазин ще не встиг зарекомендувати себе на ринку, ви не будете впевнені в якості курячого філе, свіжості овочів.
  2. Навіть у добре відомому торговельному центрі не забувайте перевіряти терміни придатності, зовнішній вигляд продуктів. Помилки можливі скрізь, в залах величезну кількість товарів. Ваше завдання — самостійно переконатися в якості продуктів. Особливу увагу приділіть м’яса. Ідеальний варіант — купувати охолоджене філе для салату з куркою в магазині, де є власне виробництво. Там філе кладуть у вітрини буквально на очах у покупців.
  3. Намагайтеся добре підбирати овочі. Черрі краще брати на гілці, салат повинен бути абсолютно свіжим. Відмінно, якщо на ньому немає жодного зім’ятого папірця.
  4. Не купуйте продукти заздалегідь. Салат з куркою краще готувати з продуктів, які ви придбали в той же день. Винятками можуть стати часник, масло і майонез. Помідори і салат бажано брати свіжі, а куряче філе неодмінно має бути нещодавно приготованим. Охолоджене м’ясо, яке нарубали тільки сьогодні, — оптимальний варіант.
  5. Прийшовши додому, обов’язково ще раз ретельно огляньте всі продукти. Черрі повинні бути гладкими, без пошкоджень. Салат потрібно вибрати чистий, без подсохших листочків, відірваних шматочків. Уважно огляньте, понюхайте філе. Якісне м’ясо не ковзає і не має неприємного запаху.

Коли всі продукти під рукою, приходить час готувати салат з сухариками і куркою.

Покроковий рецепт з фото

Зараз ви зумієте приготувати смачний салат з куркою, уважно прочитавши наш рецепт і переглянувши фотографії. Також вам знадобляться деякі поради, секрети створення страви.

  • Крок 1. Готуємо курку

    Основний продукт у салаті — курка. Ви можете взяти готове філе, але в даному випадку ми використовуємо сире м’ясо. Бажано обсмажити його самостійно, безпосередньо перед приготуванням салату, а не запасатися грудкою з гриля. Тут взято 300 грамів сирого курячого філе. Грудка — кращий варіант для створення салату з куркою і сухариками.

    Коли ви вже вибрали філе, його треба добре помити під проточною водою, а потім покласти в каструлю з водою. Воду треба трохи підсолити, можна кинути туди ж лавровий листочок. Там м’ясо має полежати хоча б 10 хвилин.

  • Крок 2. Ріжемо хліб

    Сухарики в цьому блюді теж відіграють важливу роль. Для економії часу деякі господині вважають за краще брати готові сухарики, робити звичайні тости, але це не зовсім правильно. Симпатія салату з сухариками багато в чому залежить саме від їх приготування. Коли ви візьмете 200 грамів простого білого хліба без добавок, особисто обжарите його за рецептом, ваші сухарики придбають неповторний аромат, смак, золотистий відтінок. Крім того, вони будуть свіжими. Такі сухарики вам не купити в магазині. Часу на приготування йде зовсім мало, зате ефект приголомшливий.

    У вас вже є білий хліб? Пора порізати її невеликими кубиками! Використовуйте гострий ніж, бажано вибрати спеціальний — хлібний. Пам’ятайте, що хліб вам потрібен якісний, а не складається з суцільних добавок і поліпшувачів. Якщо булка кришиться під ножем, кубики нарізати неможливо, такий хліб для салату з сухариками не підійде.

  • Крок 3. Готуємо часник

    Вам знадобиться якісний часник. Бажано вибирати головки середнього розміру. Свіжий молодий часник вам не підійде, але і надмірно гіркий, китайський теж брати не потрібно. Шукайте ароматний, в міру різкий часник. Вам потрібно взяти 3-4 зубчики.

    Акуратно виламайте з головки зубчики. Занадто маленькі не беріть. Очистіть часник від лушпиння, обрізайте кінчики. Потім беріть спеціальний пристрій для подрібнення і тисніть часник через нього.

  • Крок 4. Робимо соус

    Тепер вам потрібно зробити соус. Беріть невелику ємність, вливайте туди оливкова олія. Можна взяти звичайну соняшникову, але не варто вибирати масло із запахом. Воно стане занадто різким для салату з куркою. Не варто затьмарювати ніжний аромат, смак страви запахом соняшнику.

    Як тільки масло налито в вашу чашку, відправляйте туди весь подрібнений часник. Зверніть увагу: зволікати не можна! Не плутайте послідовність, пам’ятайте про вашому часнику. Він не повинен залежуватися на столі. Зате соусу в чашці як раз треба дати добре настоятися. Нехай масло і часник перетворюються в єдине ціле. Масу треба ретельно перемішати, залишити приблизно на 10-15 хвилин. Туди ви можете додати декілька розірваних листочків салату.

  • Крок 5. Смажимо курку

    Настає відповідальний момент. У вас вже настоюється соус, нарізаний хліб для смаження сухариків. Дуже важливо правильно приготувати курку, щоб ваш салат дійсно був смачним і корисним. Пересмажувати м’ясо не можна, але погано оброблене філе теж може бути небезпечним. Крім того, важливо подбати про соковитості шматочків курки. Запам’ятовуйте прості секрети і смажте філе для салату з куркою правильно.

    Беріть вашу філе і ріжте його невеликими шматочками, приблизно однаковими. Для аромату можна засипати його підсушеними овочами, болгарським перцем, використовувати трохи чорного меленого перцю. Викладайте шматочки курки для салату на сковороду і смажте до появи золотистої скоринки, постійно помішуючи лопаткою. Неодмінно перевірте два шматочки всередині. М’ясо повинно бути темнуваті, відрізнятися кольором і запахом від сирого.

  • Крок 6. Твердий сир натираємо

    Сир бажано придбати без добавок, ароматизаторів, барвників. Він повинен бути свіжим, твердого, або напівтвердого сорту. Не варто класти в салат з куркою плавлений сир копчений продукт. Ви помітно змінити неповторний ніжний смак страви, а копчений сир абсолютно трансформує салат з куркою. Краще приготуйте ароматне блюдо з ніжним смаковим букетом.

    Коли у вас вже є якісний сир твердих сортів, його треба акуратно натерти на крупній тертці. Зверніть увагу: готувати сир заздалегідь не потрібно! Його не можна занадто довго тримати, так як він почне підсихати, втратить своєрідну «пишність», «осяде» в тарілці. Займайтеся сиром, коли у вас вже пожарена курка.

  • Крок 7. Смажимо сухарики

    Зараз вам належить приготувати сухарики. Вони маю велике значення в салаті з куркою, оскільки саме сухарики надають страві неповторний аромат, смак, є своєрідними носіями головних яскравих нот салату.

    Вам необхідно взяти соус з масла і часнику, який вже встиг добре настоятися, поки ви смажили куряче філе і натирали твердий сир. У салат з куркою потрібно класти не звичайні сухарі, а спеціально приготовані в цьому ароматному часниковому соусі. Полийте шматочки хліба соусом, ретельно перемішайте, оскільки сумішшю повинен просочитися кожен кубик. Тільки після цього можна відправляти ваш ароматний хліб на розігріту сковорідку з оливковою олією. Смажте хліб дуже обережно, постійно перемішуйте його і не дозволяйте кубиках підгоряти. Головна симпатія салату з сухариками полягає в тому, що смажений хліб, хрусткий, ароматний, але не грубий, абсолютно не жорсткий. Коли хліб стає золотистою, треба подвоїти увагу і перемішувати його без зупинки. Намагайтеся не ламати кубики лопаткою. Чекайте, коли поверхня кожного шматочка вкриється легким скоринкою. Тільки не передержите хліб на вогні!

    І ще один секрет: як тільки ваші сухарики приготувалися, їх треба відразу ж викладати з сковорідки. На гарячому металі вони продовжують «нудитися», навіть коли пальник вже вимкнено. Цього треба уникати, оскільки там дуже легко перетримати хліб. Сухарики не повинні придбати гіркуватий смак.

  • Крок 8. Ріжемо помідори

    Зараз крихітні помідори черрі користуються підвищеним попитом. Хтось, як і раніше віддає перевагу традиційним великим томатам. Але в даний салат з куркою потрібно класти саме маленькі черрі. Особливу симпатію страви надають невеликі помідори, розрізані навпіл. Вони сприймаються зовсім інакше, відрізняються за смаком і формі від часточок або кубиків звичних томатів.

    Якщо ви вибрали невеликі черрі на гілці, це буде ідеальним варіантом для салату з сухариками і куркою. Бажано ретельно підготувати помідори. Відмінно, якщо ви помиєте, обдадите окропом, а потім очистіть від шкірки. Важливо ретельно видалити з томатів всі неїстівні частини, вирізати верхній куточок.

    Деякі господині вважають за краще черрі розрізати на кілька частин. Якщо ви хочете зробити так, залиште для прикраси хоча б кілька половинок маленьких томатів. Вони виглядають ефектніше четвертинок і часточок.

  • Крок 9. Робимо подушку з листя салату

    Можна використовувати простий салат, але ми взяли «Айсберг». Він здатний легко стати овочевий основою нашого салату з куркою, добре підкреслює насичений смак сухариків. Листочки пишні, створюють своєрідну подушку. Беріть тільки свіжий салат, щоб він віддав страви максимум вітамінів, цінних речовин.

    Розділіть салат на листочки. Різати листя ножем не потрібно. Їх традиційно розривають руками. Так салат менше пошкоджується, в ньому залишається весь основний сік. Ви можете розривати листя на шматочки безпосередньо над тим стравою, на яку ви потім будете викладати салат. З листя відразу роблять подушечку, а частина шматочків варто залишити, щоб висипати їх на салат зверху, перемішати з іншими інгредієнтами.

  • Крок 10. Готуємо салат (З’єднуємо всі інгредієнти)

    Тепер вам залишилося тільки з’єднати всі складові салату з куркою і сухариками. На подушку з листя салату потрібно відправити ваші сухарики, смажене філе. Зверху покладіть помідори, прикрашайте страву шматочками салату. За смаком можна додати майонез.

    Зверніть увагу: деякі господині заправляють салат з куркою великою кількістю майонезу, використовують соуси з різними добавками, ароматизаторами. Цього робити не варто, оскільки в такому випадку ви вже не почуєте неповторний аромат, смаковий букет салату. У ньому гармонійно поєднуються сухарики, обсмажені з часниковим соусом, овочі, ніжна курка.

  • Крок 11. Подаємо салат

    Подавати салат найкраще в окремих салатницях, щоб у кожної людини відразу була своя порція. Безпосередньо перед подачею потрібно посипати салат в кожній чашці свіжим тертим сиром. Це додасть йому особливу симпатію, допоможе пом’якшити смак і зробити аромат більш тонким. Невеликий шар тертого сиру створить ту саму гармонію смакового букета, якою відрізняється даний салат. Можна прикрасити страву листочками салату, зеленню, покласти зверху цілий помідор черрі.

Варіанти салату з куркою: імпровізації від винахідливих господинь

Багато господинь віддають імпровізувати. Ви теж можете привнести щось своє у цей рецепт салату з куркою, скористатися відомими ідеями.

  • Салат з вареної куркою. Деяким більше по душі салат з вареним філе. Зазвичай любителі більш ніжних смаків і ароматів сухарики теж воліють смажити без часникового соусу. У такому разі салат помітно відрізняється від оригінального, є своєрідним дієтично варіантом. Це блюдо теж дуже смачне.
  • Салат з куркою та рисом. Нерідко в такий салат додають відварений рис. Блюдо моментально стає більш ситним, цілком може бути основним на обіді, вечері. Рис бажано не просто відварити, а ще й трохи підсмажити. Тоді салат з куркою буде особливо ароматним.
  • Більше зелені. Оригінальний смак має салат з сухариками, в який додають не тільки листя салату, але і різні види зелені, від рукколи до петрушки. Страва набуває більш насичений аромат, букет тонких смаків. Зелень потрібно використовувати свіжу, соковиту, не рвати і не різати її занадто дрібно.
  • Овочі та яйця. Яйця давно стали одним з найпопулярніших інгредієнтів у різних салатах. Є різновид даного страви, в яку додають яйця. Хтось зупиняється на курячих яйцях, але краще вибрати перепелині. Відмінно, якщо вони виступлять в ролі прикраси. Їх варто просто покласти зверху, а не змішувати з іншими продуктами.

Тепер ви вмієте готувати смачний, корисний, дивно красивий салат з куркою! Пам’ятайте корисні поради, рекомендації, дійте за алгоритмом.

Приємного апетиту вам і вашим коханим!

© 2018 Womanonly. Всі права захищені.