Салати на Новий рік: рецепти і фото

Будь-яка відповідальна господиня задовго до Нового року починає замислюватися, які цікаві салати вибрати для приготування до свята, щоб здивувати гостей незвичайними рецептами. Без цієї страви тепер не обходиться жодне застілля, і велика увага приділяється як відмінного смаку, так і бездоганного зовнішнього вигляду з оригінальними прикрасами з овочів і фруктів. Причому цих страв на новорічному столі має бути багато, адже і гостей зазвичай збирається ціла компанія, і веселощі тривати дуже довго.


Салати на Новий рік не готуються з найрізноманітніших продуктів, з додаванням м’яса, курки, печінки, варених і свіжих овочів, викладаються шарами або насипаються на тарілку гіркою, оформляються зеленню, прикрасами з яєць, майонезу або кукурудзи. А так як наступаючий 2015 — рік кози або вівці, у складі або оформленні обов’язково повинна бути свіжа капуста, буряк, морква і кріп, веди саме ці овочі тварина вживає в їжу.

Ідеї з оформлення та прикрашання новорічних салатів

  • Новорічні салати можна оформити у вигляді різних фігур, акуратно розташувавши їх на плоских тарілках. Верх можна прикрасити у вигляді ялинки з кропу або шматочків капусти, діда мороза з перцю, сніговика їх білків яєць, або взагалі виконати цілу композицію на святкову тематику з шматочків овочів.
  • салатники і посуд вибирайте під стати самому частування — що брати, плоскі або глибокі, фужери або маленькі піали — залежить від консистенції страви і вашої задумки.
  • не бійтеся експериментувати, використовуючи для оформлення свіжу зелень петрушки, кропу, цибулі, посипайте їх зверху, розташовуйте на тарілках навколо, доповнюючи зернами граната, кукурудзи, зеленим горошком. Найпростіший салат заграє по-новому, якщо подати його під гарною шапкою.
  • використовуйте в оформленні символ наступаючого року — спробуйте зробити свої овочеві страви на Новий рік у формі вівці, посипавши верх білком або цвітною капустою, а замість носа і очей взявши оливки. Гості оцінять вашу працю і обов’язково похвалять за оригінальність.

Рецепти найпопулярніших салатів знайомі всім, це «Олів’є», «Мімоза», «Салат з крабових паличок». «Оселедець під шубою». В той же час постійно придумують нові, до складу яких можуть входити як прості і відомі, так і екзотичні і дуже дорогі продукти. Що готувати, які рецепти використовувати перевірені часом або ще не випробувані ніким із знайомих, вирішують самі господині. Але все ж краще перед тим, як запропонувати гостям невідомий салат, зробити заздалегідь виставити домашнім на оцінку, щоб у Новий рік не виникло розчарування від марно витрачених сил і продуктів. До того ж, ніхто не заважає урізноманітнити звичайний, перевірений роками рецепт новими інгредієнтами, перетворивши всіма улюблене і знайоме блюдо в новинку. Можна використовувати для поліпшення смаку звичних страв морепродукти, оливки, замінювати курку індичкою, дешеві сорти риби — більш дорогими, додавати копченості та соуси замість майонезу. Головне — знати міру при експериментах.

Основні вимоги до новорічних салатів

  • заздалегідь підбирайте список рецептів на Новий рік, щоб встигнути купити до них продукти;
  • не готуйте занадто багато одного салату — краще зробити кілька різних, цікавіше буде пробувати;
  • якщо овочі нарізані заздалегідь і вимагають тільки перемішування з майонезом, додайте його вже перед подачею на стіл блюдо довше залишиться свіжим;
  • всі продукти повинні бути свіжими, овочі і фрукти — вимитими, посуд — чистої;
  • при перемішуванні дійте акуратно, щоб не перетворити дрібно нарізані овочі в кашу, розмазану по тарілці;
  • до приходу гостей потрібно зберігати готові страви в холодильнику, але краще не більше двох або трьох годин, інакше вони виділять сік, втратять гарний вигляд;
  • придумайте цепляющее і незвичайна назва салату, який ще ніхто не пробував хто-небудь обов’язково запитає, як називаються ваші частування і зажадає рецепти;
  • салати на Новий рік завжди з’їдаються швидко, адже багато хто використовує їх як закуску, тому краще зробити чотири-п’ять різних, щоб вистачило всім. Чудово, якщо на столі буде рибний, м’ясний, курячий і овочевий — тоді будь-які уподобання і смаки присутніх будуть задоволені.

Салати на Новий рік повинні бути легкими, вишуканими, оригінальними, але простими у приготуванні, щоб у новорічний вечір провести весь час на кухні. Можна деякі продукти приготувати заздалегідь, наприклад відварити картоплю і яйця, почистити креветки, вимити овочі. Для заправки підійде не тільки майонез, але і рослинне або оливкове масло, таке блюдо вийти менш калорійним і більш корисним.

Використовуйте свою фантазію і переваги, робіть те, що вам подобається — оригінальний вигляд і смак вашого новорічного салату буде забезпечений. Головне — бажання приготувати смачні і цікаві страви, а воно у будь-якої господині завжди присутній, тим більше в Новий рік, коли будь-яка справа приносить радість і гарний настрій.

© 2018 Womanonly. Всі права захищені.