Швидке заварне дріжджове тісто на окропі для пиріжків

Це заварне дріжджове тісто на окропі для пиріжків, на мою думку, найвдаліше з тих, які я коли-небудь готувала. Пиріжки з нього виходять дуже м’якими, ніжними, і неймовірно смачними. Виявляється, можна приготувати пиріжки дуже швидко, не витрачаючи на процес замісу тіста багато часу.

Цей рецепт швидкого дріжджового тіста мені довелося випробувати тоді, коли дуже хотілося побалувати сім’ю, а часу залишалося мало до приходу рідних. Довелося випробовувати даний рецепт. І тепер ми часто готуємо пиріжки.

Завдяки замісу на окропі, тісто швидко росте і йому не треба довго стояти у тепло для бродіння, так як воно вже само по собі гаряче. Вироби моментально будуть рости на сковороді. Це тісто на окропі дуже легко ліпиться. Воно виходить еластичним і податливим.

У невелику коржик (заготовку для пиріжків) можна помістити багато начинки, так як вона легко розтягується. На наступний день пиріжки з заварного тіста залишаються такими ж ніжними та смачними. Отже, давайте почнемо готувати це ідеальне заварне дріжджове тісто на окропі для пиріжків.


Категорія: тісто для пиріжків.

Час приготування: 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту — близько 700 м
  • тепла вода — 1 стакан
  • окріп — 1 стакан
  • дріжджі сухі — 1 ст. ложка
  • цукор — 1 ст. ложка
  • сіль — 1 ч. ложка
  • рослинне масло — 3 ст. ложки.

Рецепт приготування

  1. У глибокій мисці змішуємо ½ склянки борошна, вказану кількість дріжджів, цукру і сіль.
  2. Наливаємо склянку теплої води. Перемішуємо вінчиком. Отримуємо рідку масу.
  3. В окремому посуді нам потрібно заварити борошно. Для цього насипаємо 3 ст. ложки просіяного борошна.
  4. Сюди ж наливаємо 3 ст. ложки рослинної олії. Перемішуємо.
  5. Заливаємо борошно з маслом склянкою окропу і швидко перемішуємо.
  6. Ось така маса повинна вийти.
  7. Борошно заварилася, і тепер її потрібно швидко з’єднати з тією масою, що ми підготували раніше в мисці.
  8. Залишається тільки додати потрібну кількість борошна. Обов’язково просіваємо борошно. Замішуємо заварне дріжджове безопарне тісто спочатку ложкою або виделкою, а потім руками.
  9. Вимішуємо тісто, поки воно не перестане сильно прилипати до рук. Тепер заварне дріжджове тісто для пиріжків готово. Його можна використовувати відразу після замісу. Цей рецепт заварного дріжджового тіста на окропі можна використовувати для приготування пиріжків з начинкою, а також для чебуреків.
Ссылка на основную публикацию