Заправка для борщу на зиму без капусти

Борщ — чудовий суп смачний і наваристий, з безліччю овочів, але іноді просто немає часу на те, щоб підготувати всі овочі, почистити, натерти і обсмажити. У таких випадках на допомогу може прийти ось така заготовка для борщу. У неї входять уже всі овочі, крім картоплі й капусти. Традиційно заправку для борщу заготовляють на зиму з дешевих літніх овочів. Для приготування борщу з такою бурякової заправкою залишиться лише зварити бульйон, додати картоплю і капусту, а потім, після того як вони зваряться, додати заправку. Варити борщ з заправкою 7-10 хвилин до готовності. Додати часник, зелень і борщ готовий. З цією заправкою ви швидко приготуєте як пісний борщ, так і борщ з куркою.


Категорія: заготовки на зиму.

Спосіб приготування: консервація.

Інгредієнти на 2 літри заправки:

  • 1 кг буряка
  • 350 г моркви
  • 350 г ріпчастої цибулі
  • 350 г солодкого болгарського перцю
  • 350 г помідор
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 40 мл 9% оцту
  • 70 мл рослинного масла.

Приготування заправки

  1. Приготуйте велику каструлю об’ємом не менше 4,5 літрів. Цибулю почистіть, помийте і наріжте кубиками.
  2. Буряк помийте, почистіть і натріть на крупній тертці. Покладіть в каструлю до цибулі.
  3. Морквину помийте, почистіть, натріть на крупній тертці і теж покладіть в каструлю до буряка і цибулі.
  4. Перець помийте, видаліть плодоніжку і насіння. Наріжте тонкою соломкою і додати до інших овочів.
  5. Помідори помийте, видаліть плодоніжку і виріжте білу серединку, поріжте шматочками і покладіть в каструлю до інших овочів.
  6. Додайте сіль, цукор, оцет і масло в овочі і все акуратно перемішайте.
  7. Накрийте каструлю кришкою і поставте на невеликий вогонь.
  8. Коли овочі дадуть сік, додайте вогонь і варіть 25 хвилин після закипання.
  9. Гарячу заправку розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте. Або скористайтесь банками з закручуються кришками, їх так само треба стерилізувати, розкласти в них заправку, а потім просто закрутити кришки. Ось докладна стаття про те, як стерилізувати банки для домашніх заготовок.
  10. Банки переверніть догори дном, накрийте ковдрою і дайте охолонути протягом доби. Переверніть в нормальне положення і поставте бурякову заправку для борщу на зберігання до зими в прохолодне темне місце.
Ссылка на основную публикацию